Växtbaserad och glutenfri banankaka
Underbart god banankaka.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Denna växtbaserade och glutenfria banankaka ser inte mycket ut för världen, men oj så god den blev! Det var i våras jag bakade denna senast och känner att det börjar bli dags igen
Recept
Du behöver:
5 mogna bananer
0,5 dl chiafrön
1,5 dl vatten
1 dl kokosolja
1 citron
5 dl bovetemjöl
1 dl björksocker
3 dl riven kokos
4 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
2. Skala och mosa bananerna.
3. Blanda chiafrön och vatten, låt stå ca 10-15 min.
4. Smält kokosoljan på låg temp i en kastrull.
5. Skölj och riv av citronskalet från citronen. Det är endast citronskalet som ska användas.
6. Blanda alla torra ingredienser.
7. Blanda allt till en smet härlig smet.
8. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
9. Häll i smeten.
10. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 50 min.
11. Ta ut och låt svalna.
.
Tips! Spara den nakna citronen i kylskåpet till senare, använd i mat eller i dryckesvattnet.
Du kanske också gillar
Baka pepparkakshus fritt från gluten, mjölk & vitt socker
Recept på pepparkakshus som är glutenfritt, mjölkfritt och sockerfritt. För dig som vill äta något naturligt fritt från gluten och vitt socker
Laga & äta mat ute i naturen
Äta näringssrik mat utomhus. Här kommer ett maxat inlägg om mat som passar att äta på utflykten och hur vi förebereder matlagning i naturen.
Växtbaserade semlor fria från socker & spannmål
Mjuka härliga semlor som är helt veganska, fria från gluten, spannmål och vitt socker.
Du kanske också gillar
Enkel nyponsoppa
Underbart god nyponsoppa fri från vitt socker
Växtbaserade mandelbiskvier
Härliga veganska mandelbiskvier fria från gluten och vitt socker.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer