Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & KitchenTime

Jag har äntligen fått till de perfekta växtbaserade chokladpannkakorna! Dessa har blivit barnens klara favorit av alla pannkaksrecept jag försökt att få till i köket. Dessutom är det otroligt lätta att göra. Jag brukar mixa alla ingredienser i min blender, pannkakssmeten blir klar i ett nafs! Som ni vet gillar jag recept som är lätta att göra. Att fixa smeten går snabbt men att steka alla pannkakor tar lite tid, dock är det helt klart värt de! Du måste testa!

Här kommer receptet på de växtbaserade chokladpannkakorna

Du behöver:
10 dl valfri växtbaserad dryck, jag använde havredryck (går även bra med 1 dl kokosmjölk + 9 dl vatten)
2 dl teffmjöl
2 dl bovetemjöl
6 msk potatismjöl
3 msk kakao
0,5 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
Kokosolja, ghee eller smör att steka i

Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser till en slät smet i en blender. Det går även fint att vispa med elvisp eller vanlig.
2. Låt stå i ca 5-10 min.
3. Stek pannkakorna i rikligt med kokosolja, ghee eller smör. Jag brukar göra dem i en mindre storlek till barnen.
4. Vänd på pannkakan när ovansidan har stelnat lite.
5. Stek på andra sidan, och sedan är den första färdig att servera!

Det fungerar även att byta ut någon av mjölsorterna till durramjöl.

Ovan recept har jag Lesscarbs att tacka för, jag har nämligen utgått och ändrat om ett av hennes ursprungliga recept.

Spara resterna!

Det blir en hel del smet, vilket jag bara ser som en fördel! När jag mixar ihop pannkakssmeten på lördag morgon kan vi spara hälften till mellanmål eller till frukost dagen efter. Jag brukar hälla i den överblivna smeten i en glasflaska och förvara i kylen till det är dags att steka en ny omgång!

Serveringsförslag

Mina och barnens favoriter att toppa pannkakorna med är chiasylt, jordnötssmör, kokosgrädde och frystorkade hallon. Chiasylt är väldigt lätt att göra, det enda man behöver är chiafrön och bär. Värm upp bären i en kastrull (frysta eller färska), mosa och tillsätt chiafrön. Låt stå svalt i ca 10 min, rör om och tillsätt mer chiafrön om du vill ha en tjockare konsistens. Så smidigt och så gott! Ibland använder jag björksocker som sötning i sylten.

Ta med på utflykten

Smeta på det innehåll du vill ha i pannakakan, rulla och lägg i en glasburk som du sedan tar med på utflykt ute i naturen. Ett riktigt populärt, mättande och gott mellanmål ute på vift! Barnen är lika nöjda varje gång.

Liknande recept:

Våfflor utan spannmål & mjölk

Gluten- & mjölkfria blåbärsplättar

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson