Veganska mandelbiskvier

Växtbaserade mandelbiskvier

Härliga veganska mandelbiskvier fria från gluten och vitt socker.

  ca x min        x personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Mandelbiskvier väcker fina barndomsminnen i mig, speciellt ihop med nyponsoppa. Vanliga köpe-biskvier innehåller 4-9% mandel och runt 60% socker. Inte konstigt att jag älskade dem när jag var liten, tur att mina smaklökar har ändrats sen dess! De här som jag har skapat nu innehåller mest mandel och är sötade med yaconsirap. Minst lika goda om ni frågar mig, de tog slut i ett nafs! 

Varför yaconsirap?

Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Mandelbiskviser

Recept

Du behöver:

1 tsk psylliumhusk
1 dl vatten
2 msk yaconsirap
2 dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ tsk vaniljpulver
1 liten nypa salt

Gör så här:

1. Blanda fiberhusk, vatten och yaconsirap, låt stå i 5-10 min.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Blanda alla torra ingredienser.
4. Blanda torra och blöta ingredienser med varandra, knåda gärna med handen/händerna.
5. Rulla till små kulor och forma till små mandelbiskvierna och skapa en spetsig topp med fingrarna.
6. Lägg direkt på en plåt klädd med bakplåtspapper.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

Mandelbiskvier

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson