Krispiga morotsbacon
Ugnsrostade morötter blir till ett tillbehör som liknar vanlig bacon.
ca 30-60 min
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Har ni testat morotsbacon? Så gott att toppa på en soppa eller ha som ett tillbehör till vilken rätt som helst! Det är även riktigt gott att endast använda olivolja och flingsalt, då blir det som att äta morotschips! Kan verkligen rekommendera.
Recept
Du behöver:
3-4 morötter
3 msk olivolja
1,5 tsk rökt paprika
1-1,5 tsk salt
1 tsk lökpulver eller vitlökspulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Skala morötterna.
3. Skär morötterna i tunt, jag använde en osthyvel.
4. Lägg morötterna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Blanda olivolja och kryddor.
6. Pensla ut den kryddade oljan på morötterna.
7. Grädda i ugnen i 15 min för mjuka eller 30-40 min för knaperstekta bacon.
Du kanske också gillar
Lyxig granola fri från spannmål
Underbart gott och knaprigt recept på granola med extra allt!
Mjölkfri näringsrik pesto
Krämig pesto som är enkel att göra och lätt att variera.
Äpplemos fritt från vitt socker
Recept och video på krämigt naturligt äpplemos.
Du kanske också gillar
Grönsaker, ätbara blommor & trädgårdsdrömmar
Mina drömmar om en grönskande trädgård, vad jag ska odla i sommar & era tips!
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer