Ugnsbakad portabello

Portabello med basilikakräm

Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.

  ca 30 min        2-4 personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds

Detta recept skapade jag för ett bra tag sedan, dock har jag glömt att publicera det! Har upptäckt fler recept som kommer inom kort. Det är lätt att missa något recept när man ska hålla reda på hundratals! Detta blev underbart gott och som vanligt lätt att göra, de fyllda svamparna passar perfekt som tillbehör och de blev riktigt mättande.
Ugnsbakad portabello

Recept

Du behöver:

4 st portabellosvampar
Flingsalt

Basilikakräm:
1 dl cashewsmör
0,5 dl olivolja
3 msk näringsjäst
2-4 tsk basilika
1 tsk tamarisoja
0,5 tsk mald svartpeppar
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk örtsalt

Fyllning:
0,5 zucchini
Kokosolja att steka i
1 vitlöksklyfta
1 msk näringsjäst
Örtsalt

Hampafrön att toppa med

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ta bort foten på svamparna, lägg svamparna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form.
3. Strö lite flingsalt över svamparna.
4. Grädda i ugnen i ca 5-10 min tills de blivit lite mjuka.
5. Blanda alla ingredienser i basilikakrämen.
6. Skölj och dela zucchinin i mindre bitar.
7. Stek zucchinibitarna i kokosolja.
8. Skala och pressa vitlöksklyftan, stek med tillsammans med zucchinin.
9. Krydda med näringsjäst och örtsalt.
10. Stek allt tills zucchinin mjuknat.
11. Ta ut svamparna, lägg i zucchinin och häll över basilikakrämen i svamparna.
12. Grädda ytterligare 10-15 minuter.
13. Ta ut och toppa med hampafrön.

Ugnsbakad portabello
Ugnsbakad portabello

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson