
Portabello med basilikakräm
ca 30 min 2-4 personer

Recept
Du behöver:
4 st portabellosvampar
Flingsalt
Basilikakräm:
1 dl cashewsmör
0,5 dl olivolja
3 msk näringsjäst
2-4 tsk basilika
1 tsk tamarisoja
0,5 tsk mald svartpeppar
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk örtsalt
Fyllning:
0,5 zucchini
Kokosolja att steka i
1 vitlöksklyfta
1 msk näringsjäst
Örtsalt
Hampafrön att toppa med
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ta bort foten på svamparna, lägg svamparna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form.
3. Strö lite flingsalt över svamparna.
4. Grädda i ugnen i ca 5-10 min tills de blivit lite mjuka.
5. Blanda alla ingredienser i basilikakrämen.
6. Skölj och dela zucchinin i mindre bitar.
7. Stek zucchinibitarna i kokosolja.
8. Skala och pressa vitlöksklyftan, stek med tillsammans med zucchinin.
9. Krydda med näringsjäst och örtsalt.
10. Stek allt tills zucchinin mjuknat.
11. Ta ut svamparna, lägg i zucchinin och häll över basilikakrämen i svamparna.
12. Grädda ytterligare 10-15 minuter.
13. Ta ut och toppa med hampafrön.


Du kanske också gillar
Växtbaserad linslimpa
Underbart god & smakrik limpa med många härliga ingredienser.
Grönsaker, ätbara blommor & trädgårdsdrömmar
Mina drömmar om en grönskande trädgård, vad jag ska odla i sommar & era tips!
Böntacos över öppen eld
Stekta svarta bönor utomhus med smak av tacos. Går snabbt att göra och så goda!
Du kanske också gillar
Växtbaserad linslimpa
Underbart god & smakrik limpa med många härliga ingredienser.
Grönsaker, ätbara blommor & trädgårdsdrömmar
Mina drömmar om en grönskande trädgård, vad jag ska odla i sommar & era tips!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer