Portabello med basilikakräm
ca 30 min 2-4 personer
Recept
Du behöver:
4 st portabellosvampar
Flingsalt
Basilikakräm:
1 dl cashewsmör
0,5 dl olivolja
3 msk näringsjäst
2-4 tsk basilika
1 tsk tamarisoja
0,5 tsk mald svartpeppar
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk örtsalt
Fyllning:
0,5 zucchini
Kokosolja att steka i
1 vitlöksklyfta
1 msk näringsjäst
Örtsalt
Hampafrön att toppa med
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ta bort foten på svamparna, lägg svamparna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form.
3. Strö lite flingsalt över svamparna.
4. Grädda i ugnen i ca 5-10 min tills de blivit lite mjuka.
5. Blanda alla ingredienser i basilikakrämen.
6. Skölj och dela zucchinin i mindre bitar.
7. Stek zucchinibitarna i kokosolja.
8. Skala och pressa vitlöksklyftan, stek med tillsammans med zucchinin.
9. Krydda med näringsjäst och örtsalt.
10. Stek allt tills zucchinin mjuknat.
11. Ta ut svamparna, lägg i zucchinin och häll över basilikakrämen i svamparna.
12. Grädda ytterligare 10-15 minuter.
13. Ta ut och toppa med hampafrön.
Du kanske också gillar
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
Marinerade belugalinser
Ett recept som är perfekt att ta till när du behöver något snabbt! Enkelt och gott!
Du kanske också gillar
Böntacos över öppen eld
Stekta svarta bönor utomhus med smak av tacos. Går snabbt att göra och så goda!
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer