Butternutsoppa

Växtbaserad butternutsoppa med röda linser & blomkål

Vegansk soppa med butternutpumpa och röda linser. Storkok till utflykt eller matlådor, servera med ett gott bröd.

  ca x min        x personer

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds

Soppa är så underbart gott och jag gör det alldeles för sällan. Denna soppa passar lika bra en kall vinterdag som en till en utflykt på sommaren. Soppa kan man äta vilken årstid som helst, eller hur? Det är smart att göra soppan dagen innan en utflykt, värma upp på morgonen eller innan du ger dig iväg och ta med soppan i en mattermos! Hur bra?!

Recept

Du behöver:

2 små butternutpumpor (ca 1200 gr)
2 vitlöksklyftor
Kokosolja
2 msk gurkmeja
2 tsk örtsalt
1 tsk finmald svartpeppar
1 tsk finmald spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk paprika
1 liter kokosmjölk
2 dl röda linser
200 gr blomkål (jag använde fryst)
+ 250 ml kokosmjölk eller vatten att späda med

Gör så här:

1. Skala butternutpumpan, ta bort kärnorna och dela i mindre bitar.
2. Skala och pressa vitlöken och stek den tillsammans med pumpan i rikligt med kokosolja.
3. När pumpan mjuknat något tillsätt alla kryddor, kokosmjölk och röda linser.
4. Låt puttra i ca 5 minuter.
5. Tillsätt sedan blomkål och låt puttra i ytterligare 5-10 min tills pumpa, linser och blomkål mjuknat.
6. Mixa soppan med en stavmixer och reglera konsistensen med ytterligare kokosmjölk eller vatten.

Jag toppade med rostade frön och växtbaserad parmesan.

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson