Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds

Som många av er redan vet sedan innan älskar jag ost! Försöker desperat i perioder att hitta alternativ som jag tycker är gott och som passar det mesta. Denna växtbaserade parmesan är väldigt god att ha på soppa, zucchininudlar, grytor och grönsaker, ja egentligen strö över vilken maträtt som helst! Toppen god! Du måste testa 🙂

Du behöver:
3 dl cashewnötter (vid allergi solrosfrö)
1 dl näringsjäst (Bjäst)
1-2 tsk örtsalt

Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser tills önskad konsistens. Jag gillar den grov och inte för finmixad.
2. Förvara i en tät burk i skafferi eller kyl. Står sig hur länge som helst.

Vad är bjäst?

Jag använder bjäst istället för ost. Smakar nämligen som parmesan. Bjäst eller näringsjäst innehåller massor av vitaminer, framförallt vitamin B1. Det är ett bra tillskott till dem som inte äter kött och för mig som inte tål mjölk.

Här kommer fler recept som innehåller näringsjäst:

Butternut- & böngryta

Mjölkfri pesto

Antiinflammatorisk brysselkål

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson