Gröna kuren/ Lunch/ Middag/ Recept

Antiinflammatorisk brysselkål

Antiinflammatorisk brysselkål

Det har verkligen varit härligt med sol idag även om man vistats större delen inomhus på jobbet. Jag tycker det är mysigt denna del av året men jag saknar verkligen ljuset. Någon mer som känner samma?

I helgen hade jag besök av mina systrar och då bjöd jag bland annat på ugnsbakad brysselkål. De kanske är svårt att tro men barnen tycker om brysselkål. Speciellt Tim, han gick och snodde resterna i kylen och åt som godis.

Du behöver:
500 gr brysselkål
0,5 dl olivolja
0,5 dl bjäst
1 msk gurkmeja
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 160 grader. Skölj och dela brysselkålen en gång (i halvor). Lägg i en skål och häll i de övriga ingredienserna i skålen och blanda om. Bred ut på en plåt och grädda i ugnen i ca 30 min. Servera med grönkål och granatäpplekärnor. Mums!

antiinflammatorisk brysselkål
Antiinflammatorisk brysselkål

Någon här som brukar ugnsbaka färsk brysselkål?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply