Lunch/ Middag/ Recept

Butternut- & böngryta

Jag har fortfarande inte lyckats bestämma mig för ett återkommande tema en gång i veckan. Ni gav mig väldigt många alternativ, så himla kul! Tack för det 💚
De var några av er som ville ha veckans gryta, vet inte om jag kan variera tillräckligt mycket bara. Här kommer i alla fall ett recept på en av de roligaste sakerna jag tycker om att göra, nämligen grytor! Egentligen behöver man inga recept, det är väldigt lätt att bara testa sig fram. För er som vill gå efter recept 👇

Du behöver:
500 gr butternutpumpa
500 gr blandande bönor (kokta)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 ml kokosmjölk
2 cm färsk ingefära
1 msk veggiebuljong
1 msk gurkmeja
1 msk curry
Örtsalt/svartpeppar
Kokosolja att steka i

Gör så här: Skala och dela butternutpumpan i mindre bitar. Skala och hacka löken, stek löken och pumpan i kokosolja. Pressa i vitlöken och lägg i alla ingredienser förutom bönorna. Låt puttra på medeltemp i ca 10 min. Skölj bönorna och lägg i dem i grytan, när de är varma är grytan färdig att servera. Om man vill äta den slät så går den även att mixa med en stavmixer. Eller toppa med rostade kikärtor 👇

Rostade kikärtor:
500 gr kikärtor (kokta)
2 msk bjäst
3 msk olivolja
Örtsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 160 grader. Skölj kikärtorna och lägg dem på en plåt klädd i bakplåtspapper. Häll på olivolja, bjärt och örtsalt. Blanda och grädda i mitten av ugnen tills de fått en tills gyllenbrun färg.

Växtbaserad böngryta

För att få ytterligare inspiration från er: Vad skulle du vilja ha som ett återkommande tema här varje vecka? (Istället för veckans glass 🍦) Kommentera nedan 👇💚

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply