Lunch/ Middag/ Recept

Växtbaserad böngryta med jordnötssmör & grönsaker

böngryta

Här kommer ytterligare ett recept från söndagens mat prepp. Jag åt sista portionen nu ikväll. Älskar att göra grytor då de bara är att slänga ihop. Dessutom är de lätt att göra stora satser så man har i flera dagar, passar mig som inte orkar laga mat varje dag

Du behöver:
500 gr valfria bönor (kokta)
200 gr kikärtor (kokta)
750 ml kokosmjölk
150 gr broccoli
200 gr hericot verts
1 gul lök
1 dl jordnötssmör
1 msk veggiebuljong
1,5 msk tamarisoja
2-4 cm riven ingefära
Örtsalt
Svartpeppar
Kokosolja att steka i

Gör så här: Hacka löken och stek den i kokosolja tills den blivit mjuk. Häll i kokosmjölken, jordnötssmöret, buljong, soja, salt och peppar. Riv sedan i ingefäran och tillsätt grönsakerna, låt puttra till grönsakerna mjuknat något och häll därefter i bönorna och kikärtorna. Smaka av med salt och peppar. Klart!
Receptet går att halvera och tål man inte jordnötssmör så kan man skippa det.

Hoppas ni haft en underbar dag. Snart är det helg! Vad ska du hitta på för något?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply