Odlar hemma

Grönsaker, ätbara blommor & trädgårdsdrömmar

Mina drömmar om en grönskande trädgård, vad jag ska odla i vår/sommar & era tips!

Reklamsamarbete med Impecta

Jag drömmer om en spridande trädgård med massor av ätbara växter, grönsaker och vackra blommor! Där jag kan gå ut och njuta av allt gott, där barnen kan springa ut en ljummen sommarmorgon och plocka olika bär till frukostgröten. Helst utan några kläder alls! Så är jag uppväxt, på en gård, där man kunde se ut och vara precis som man är, utan utomståendes blickar.

Hur mysigt? Nu ser min verklighet inte riktigt ut så, jag och min familj bor i en liten stad och jag väntar febrilt på att vår häck ska växa sig stor och hög så att vi slipper den lilla insyn vi har i vår trädgård. Jag tror i för sig inte att så många kikar in på oss, min hjärna spelar mig ett spratt då jag inte är van vid grannar på nära håll. Vi bor i ett hus som inte ens gränsar till någon annans tomt, men ändå känns det lite tätt inpå ibland. Blir nog lätt så när man är uppväxt med annat.

Odlar hemma

Men visst är det en magisk bild ändå? Att få gå ut en ljummen sommarmorgon och plocka lite gott i trädgården? Eller att gå ut och plocka grönsaker till lunchen eller middagen? Året efter vi flyttade in i vårt hus gjorde vi om hela trädgården. Satte nya träd och skapade en del i trädgården för odling med pallkragar. Vi måste vänta flera år för att träden ska bära frukt men att odla i pallkragarna ger resultat samma år och det går bara på några veckor!

Mina måsten att odla

Mina måsten varje år är morötter, sockerärt, potatis, lök och grönkål (om inte kållarverna tar den). Ätbara blommor är också roligt! Vi har också alltid gräslök, persilja, smultron, hallon, mynta och andra kryddor som är fleråriga. Jag frågade er på Instagram för ett tag sedan om vad jag inte får missa att odla i år och fick en hel hög med tips! Ni skrev:

Brytbönor
Butternutpumpa
Cherrytomater
Chili
Fänkål
Jordärtskocka
Kålrabbi
Majs
Mangold
Pak Choi
Palsternackor
Selleri
Solrosor
Squash
Stockrosor
Svartkål
Zucchini

Jag har inte på långa vägar platsen att odla allt i mina pallkragar! Men har valt ut några godbitar från Impecta som har ett underbart utbud och massor av härliga ekologiska fröer. Det var väldigt svårt att välja! Det var så svårt att välja! Dock är zucchini ett givet val som jag odlat förut och det ger så mycket i utdelning, jag äter zucchini i stort sett varje dag så vore dumt att inte odla egen. Sen älskar jag grönkål och sockerärtor!

Vad ska ni odla i år? Kommentera gärna nedan 😊

Fröer odla
Fröer odla

Recept på gott tillbehör du kan odla själv

Du behöver:

Grönkålsblad
Broccoli
Gul lök
Valnötter
Kokosolja
Örtsalt

 

Gör så här:

1. Skölj grönkålen och broccolin.
2. Skala och hacka löken.
3. Stek löken mjuk i kokosolja, lägg i grönkålen och broccolin.
4. Smaka av med salt.
5. När allt mjuknat toppa med valnötter och servera till det mesta.

Gott tillbehör
Odlar hemma

Du kanske också gillar

Krämig saffransgryta

Krämig saffransgryta

Krämig saffransgryta  Växtbaserad näringsrik saffransgryta, passar bra till matlådor!  Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds God och mättande gryta. Passar väldigt bra för matlådor eller till en middag för hela familjen. Helt växtbaserad och med...

Smakrik köttgryta

Smakrik köttgryta

Smakrik köttgryta Näringsrik gryta, passar bra till matlådor!    Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore , Meds, & Jordklok God och mättande gryta. Passar väldigt bra för matlådor eller till en middag för hela familjen. Recept Du behöver:1-1,5 kg viltkött...

Snabb böngryta på en kvart

Snabb böngryta på en kvart

Snabb böngryta på en kvart En växtbaserad och näringsrik gryta, klar på en kvart!   Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds God och mättande böngryta som går snabbt att laga. Helt växtbaserad och med naturliga ingredienser. Recept Du behöver:...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson