
Böntacos över öppen eld
ca 20-25 min ca 1-2 personer
Jag använde en kolstålspanna på elden, men funkade lika bra med en muurikka eller i ett stormkök.


Recept
Du behöver:
Du behöver:
230 gr kokta svarta bönor (eller koka själv)
1 gul lök
200 gr rödkål
2 selleristjälkar
3 tsk tacokrydda
0,5 dl-1 dl kokosolja
En näve persilja
1 dl valnötter
Gör så här:
HEMMA:
1. Skölj bönorna väl och lägg i en burk (förslagsvis en matlåda, funkar även med fryspåsar men försöker inte använda plast i onödan).
2. Skala och hacka löken, lägg i en burk.
3. Skölj och hacka rödkål och selleri.
4. Packa ner resterande ingredienser.
UTOMHUS:
5. Förbered en eld eller sätt igång ditt stormkök. Jag lagade över en eld i min kolstålspanna.
6. Lägg kolstålspannan över elden och värm upp kokosoljan.
7. Lägg i den hackade löken och rödkålen.
8. Stek mjuk, det går snabbt!
9. Lägg i selleri, bönor, och tacokrydda, värm upp. Rör ofta så att det inte bränner.
10. Smaka av.
11. Toppa med persilja och valnötter.

Du kanske också gillar
Växtbaserad linslimpa
Underbart god & smakrik limpa med många härliga ingredienser.
Grönsaker, ätbara blommor & trädgårdsdrömmar
Mina drömmar om en grönskande trädgård, vad jag ska odla i sommar & era tips!
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Du kanske också gillar
Växtbaserad linslimpa
Underbart god & smakrik limpa med många härliga ingredienser.
Grönsaker, ätbara blommor & trädgårdsdrömmar
Mina drömmar om en grönskande trädgård, vad jag ska odla i sommar & era tips!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer