Lunch/ Middag/ Recept

Växtbaserad svamp- & gråärtsgryta

gryta med svamp och ärtor

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Denna gryta blev mycket god, mättande och krämig. Se serveringsförslag lite längre ner i detta inlägg.

Du behöver:
200 gr champinjoner
Kokosolja, ghee eller smör att steka i
1 rödlök
200 gr kokta gråärtor
0,5 dl bjäst (näringsjäst)
2 tsk timjan
500 ml kokosmjölk
örtsalt/svartpeppar
4 små morötter
Salladslök

Gör så här:
1. Skölj och dela champinjonerna mindre bitar.
2. Stek dem i kokosolja tills de fått lite färg.
3. Skala och hacka rödlöken, stek den tillsammans med svampen.
4. Häll i gråärtor, bjäst, timjan, kokosmjölk, salt och peppar.
5. Skala och riv morötterna under tiden grytan kokar upp.
6. Häll i morötterna och låt dem mjukna något.
7. Smaka av, grytan är nu klar.
8. Skölj och dela salladslöken, och toppa grytan med den.

Vad är bjäst?

Jag använder bjäst istället för ost. Smakar nämligen som parmesan. Bjäst eller näringsjäst innehåller massor av vitaminer, framförallt vitamin B1. Det är ett bra tillskott till dem som inte äter kött och för mig som inte tål mjölk.

Serveringsförslag

Det går att variera denna härliga gryta på på olika sätt. Nedan kommer ett exempel:

Avokado
Mjölksyrad vitkål
Mjölksyrad rödkål
En färsk morot
Granatäpplekärnor
Bladspenat
Zucchini
Växtbaserad parmesan

Här hittar du receptet på växtbaserad parmesan.

Liknande recept:

Näringsrik belugalinsgryta

Matig växtbaserad linsgryta

Växtbaserad böngryta med jordnötssmör & grönsaker

Butternut- & böngryta

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply