Krispiga morotsbacon
Ugnsrostade morötter blir till ett tillbehör som liknar vanlig bacon.
ca 30-60 min
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Har ni testat morotsbacon? Så gott att toppa på en soppa eller ha som ett tillbehör till vilken rätt som helst! Det är även riktigt gott att endast använda olivolja och flingsalt, då blir det som att äta morotschips! Kan verkligen rekommendera.
Recept
Du behöver:
3-4 morötter
3 msk olivolja
1,5 tsk rökt paprika
1-1,5 tsk salt
1 tsk lökpulver eller vitlökspulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Skala morötterna.
3. Skär morötterna i tunt, jag använde en osthyvel.
4. Lägg morötterna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Blanda olivolja och kryddor.
6. Pensla ut den kryddade oljan på morötterna.
7. Grädda i ugnen i 15 min för mjuka eller 30-40 min för knaperstekta bacon.
Du kanske också gillar
Rödbetshummus med syrad rödkål
Goda bakterier i en hummus med rödbetor. Det löser du lätt med att tillföra mjölksyrade grönsaker, i denna rödkål! Blev riktigt gott!
Växtbaserad pesto med cashewnötter
Mjölkfri pesto med cashewnötter som är lätt att variera och smaksätta. Ett gott tillbehör som passar till det mesta.
Vegetariska bönburgare med valnötter
Goda vegetariska burgare gjorda på bönor och valnötter.
Du kanske också gillar
Äpplemos fritt från vitt socker
Recept och video på krämigt naturligt äpplemos.
Växtbaserade mandelbiskvier
Härliga veganska mandelbiskvier fria från gluten och vitt socker.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer