Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds

Pesto måste vara ett av de absolut lättaste tillbehören! Så gott till de flesta rätter och enkelt att variera smakmässigt. Ofta brukar jag bara mixa ner lite trötta gröna bladgrönsaker här hemma tillsammans med lite nötter/frön, olivolja, bjäst och salt, det blir alltid gott! Här kommer receptet på en av alla växtbaserade pestovarianter med cashewnötter:

Du behöver:
200 gr persilja
20 gr basilika (0,5 kruka)
2 dl cashewnötter (solrosfrö vid allergi)
1 dl olivolja
1 dl bjäst (näringsjäst)
1 tsk örtsalt

Gör så här:
1. Skölj persiljan och basilika väl.
2. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller blender. Här hittar du mina favoritmaskiner i köket.
3. Reglera konsistensen med mer olivolja.

Vad är bjäst?

Jag använder bjäst istället för ost. Smakar nämligen som parmesan. Bjäst eller näringsjäst innehåller massor av vitaminer, framförallt vitamin B1. Det är ett bra tillskott till dem som inte äter kött och för mig som inte tål mjölk.

Liknande recept:

Växtbaserad pesto med grönkål

Pesto med morot- & rödbetsblast

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson