Innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och Kocken

Nu drar snart temat ”Veckans glass” igång, jag kommer att publicera ett nytt glassrecept varje torsdag hela sommaren i mina kanaler. Glassarna kommer alltid vara helt fria från mjölk, gluten, vitt socker och endast innehålla naturliga ingredienser. Första receptet kommer den 14 maj! Tipsa alla ni känner!

Något jag får många frågor om är mina glassformar. Det är därför dags att tipsa er om mina favoriter och vilka formar jag använder. Jag gillar formar i silikon, då är glassarna lätta att få ut, lätta att göra rent och de tar inte så stor plats i frysen. Men det bästa med dem som jag fastnat för är att de är i en perfekt storlek! Det blir precis lagom stora mumsbitar till både mig och barnen.

Twisterformar

Med nedan härliga form får du glassar som liknar originalet Twister. Så underbara, en riktig favorit. Du hittar dem HÄR!

Glassformar med runda kanter

Dessa har jag två stycken av! De ger dig rektangulära runda små glassar. Du hittar formarna HÄR!

Glassformar med en skåra

Dessa formar är i samma storlek som ovan men i annat utförande, kika på dem HÄR!

Glassform

Glassform som en chokladkaka

Dessa är av en större storlek och superroliga att använda! Vill du kika på dem hittar du formarna HÄR!

Med varje glassform följer glasspinnar med, du får dessutom ett recepthäfte på engelska. Bagaren och Kocken har massor av härliga glassformar och även i större storlekar, spana in alla glassformar HÄR!

Vill man ha större glassformar och i retrostuk kan jag rekommendera dessa från Panduro, du hittar dem HÄR!

Glassform panduro

Jag har under en längre period plastbantat mitt kök och har därför spanat in andra formar som inte är i plast. För ett par dagar sedan klickade jag hem en glassform i rostfritt stål från Ekokul som jag just nu väntar på. Formen lär hålla flera livstider! Du hittar den HÄR!

Glassform retro

Glass utan glassformar

Om du inte vill investera i glassformar men ändå vill göra pinnglass finns det en lösning! De går exempelvis att använda pappmugg och en vanlig sked. Låt fantasin flöda och använd det du har hemma. Man får ta det man har speciellt om man är på semester eller liknande.

Köksmaskiner och glass

I de allra flesta glassrecepten använder jag mig av en matberedare. Jag har alltid älskat den typen av köksmaskin i köket, helt ärligt så kan jag inte förstå hur man kan klara sig utan? Jag använder den när jag ska riva grönsaker/rotfrukter, sötpotatispommes, mixa ihop en hummus, såser, sallad, matpajer, bönbiffar/bollar, när jag bakar, smoothies och glass! Den matberedare jag har just nu har jag haft sedan jag flyttade hemifrån, fick den som en inflyttningspresent av mina föräldrar. Ingen märkvärdig alls och kostade runt 1000-lappen.

Vill man göra kall glass att äta direkt så rekommenderar jag en matberedare eller blender som klarar av att krossa frysta livsmedel. Det underlättar när man vill ha en snabb glass som består av bär och frukt. Det går självklart att klara sig utan men då får du mosa, blanda eller mixa ingredienserna med en stavmixer när de inte är frysta. Ställa in i frysen några timmar tills den stelnat och sedan ta ut för att servera. Jag föredrar när det går snabbt, men det visste ni nog redan! Nedan kommer förslag som passar alla plånböcker:

Matberedare:

Vill du köpa en liknande matberedare som den jag har idag? Perfekt att börja med en som inte kostar skjortan och som har ett helt ok pris. Spana in den HÄR! Den duger helt klart för en nybörjare!

Det finns en matberedare som jag drömmer lite om! Den kommer förmodligen bli min nästa investering. Gillar att man kan kombinera två köksmaskiner i en och att skålen till matberedaren är extra stor! Kika in HÄR!

Blender:

Vi har haft vår blender i ca 1,5 år. Jag var helt inne på att köpa en annan dyrare variant först men är tacksam för att jag har en sambo som älskar att undersöka saker. Det slutade med att vi köpte DENNA och jag har inte ångrat mig. Riktigt bra pris för en kraftfull blender som klarar av att krossa allt. Jag gör alltid mina gröna smoothies i den då den mosar alla gröna blad och gör så man slipper tugga sin smoothie. Men den är även perfekt för att göra glass, soppor osv.

Hoppas du gillade detta inlägg och att du blivit lite klokare på vad jag använder mig av när jag gör glass! Håll utkik varje torsdag i sommar, då kommer ett nytt svalkande glassrecept!

HÄR kommer jag spara alla mina glassrecept!

Kram