Recept/ Tillbehör

Rödbetshummus med syrad rödkål

hummus med syrad rödkål

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds

Älskar denna tid på året, gå barfota, njuta utomhus dag som kväll, ljuset och det bästa är att sommaren knappt har börjat, allt det härliga ligger framför oss! Det värsta är bara att barnen aldrig vill gå och lägga sig, det var aldrig några problem under det mörka vinterhalvåret, nu är det diskussioner och tjat varje kväll (haha)! Fler som kämpar?

Fördelar med mjölksyrade grönsaker

Syrade grönsaker tillför många härliga bakterier till tarmen och stöttar de goda bakterierna som finns där. De påverkar vårt immunförsvar positivt och påverkar kroppens förmåga att ta upp bland annat järn och zink. Under jäsningen kan det också bildas vitamin B12 och folsyra. Det finns alltså många positiva fördelar och därför försöker jag få i mig varje dag. Det är kul att variera och ett sätt är att tillföra i en hummus, ni måste testa!

Recept hummus med syrad rödkål

Du behöver:
500 gr kokta kikärtor (eller koka själv)
1 st stor kokt rödbeta
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tahini
0,5 dl olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk mald spiskummin
0,5 tsk örtsalt
0,5 tsk mald svartpeppar
2 dl syrad rödkål (jag använde Tistelvinds)

Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser till en slät smet.
Toppa med extra olivolja och sesamfrön.
Servera till en sallad, soppa eller bre på en smörgås.

Liknande recept:

Hummus på vita bönor

Hummus på gröna ärtor

Röbetshummus

Hummus på kidneybönor

Rödbetshummus med vita bönor

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply