Krispiga morotsbacon
Ugnsrostade morötter blir till ett tillbehör som liknar vanlig bacon.
ca 30-60 min
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Har ni testat morotsbacon? Så gott att toppa på en soppa eller ha som ett tillbehör till vilken rätt som helst! Det är även riktigt gott att endast använda olivolja och flingsalt, då blir det som att äta morotschips! Kan verkligen rekommendera.
Recept
Du behöver:
3-4 morötter
3 msk olivolja
1,5 tsk rökt paprika
1-1,5 tsk salt
1 tsk lökpulver eller vitlökspulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Skala morötterna.
3. Skär morötterna i tunt, jag använde en osthyvel.
4. Lägg morötterna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Blanda olivolja och kryddor.
6. Pensla ut den kryddade oljan på morötterna.
7. Grädda i ugnen i 15 min för mjuka eller 30-40 min för knaperstekta bacon.
Du kanske också gillar
Växtbaserade zucchinibollar
Glutenfria och veganska zucchinibollar. Goda och lätta att göra, tryck här för att komma till receptet och massor av andra näringsrika recept.
Rödbetshummus med vita bönor
Gott och enkelt recept på rödbetshummus med vita bönor. Hummus är ett gott tillbehör. Denna hummus är både god och vacker.
Sockerfri snabbpicklad rödlök med äppelcidervinäger
Ett enkelt och snabbt recept på picklad rödlök med äppelcidervinäger. Fri från vitt socker och en gott tillbehör till det mesta!
Du kanske också gillar
Gör eget hasselnötssmör
Hasselnötssmör på endast två ingredienser, så underbart gott! Ät som den är eller använd i exempelvis glass!
Rödbetshummus med syrad rödkål
Goda bakterier i en hummus med rödbetor. Det löser du lätt med att tillföra mjölksyrade grönsaker, i denna rödkål! Blev riktigt gott!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer