Lunch/ Middag/ Recept/ Tillbehör

Växtbaserade zucchinibollar

zucchinibollar

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds

Här kommer receptet på de goda zucchinibollarna jag gjorde för några dagar sedan! De blev riktigt smarriga, hoppas du gillar dessa:

Du behöver:
1 zuccihini (ca 300 gr)
250 gr kokta kikärtor
1 rödlök
1 dl pofiber
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
Örtsalt/svartpeppar
1 msk fiberhusk
Kokosolja att steka i

Gör så här:
1. Skölj och riv zucchinin, lägg den i ett durkslag eller sil. Låt stå.
2. Skölj kikärtorna.
3. Skala rödlöken.
4. Pressa ur vattnet ur zucchinin.
5. Mixa zucchini, kikärtor, rödlök, pofiber, mandelmjöl, kokosolja, salt och peppar.
6. Häll till sist i fiberhusken så den fördelas jämnt. Mixa igen.
7. Låt smeten stå minst 10 min.
8. Forma till små bollar och stek i rikligt med kokosolja.

Servera med det du tycker är gott!

Serveringsförslag

Liknande recept:

Näringsrik belugalinsgryta

Växtbaserade kidneybönbiffar med hasselnötter

Växtbaserad böngryta med jordnötssmör & grönsaker

Lättlagade växtbaserade bönbiffar

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply