Lunch/ Middag/ Recept/ Tillbehör

Vegetariska bönburgare med valnötter

Bönburgare

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds

Dessa burgare blev riktigt matiga och rejäla, precis som jag gillar dem! Lätt att variera och servera till de du tycker är gott. De blev smakrika och riktigt goda med smarriga tillbehör. Hoppas ni gillar!

Du behöver (13 st stora burgare):
Ca 900 gr kokta svarta bönor (eller koka själv)
150 gr valnötter
1 stor gul lök
3 ägg (eller chiaägg)
1 dl pofiber
3 msk tamarisoja
1 tsk svartpeppar (mald)
1 tsk örtsalt
2 msk timjan
2 tsk ingefära
3 msk bjäst (näringsjäst)
Stek i rikligt med kokosolja

Gör så här:
1. Skölj bönorna noga.
2. Hacka valnötterna grovt.
3. Skala och dela löken.
4. Mixa först löken i matberedaren fint. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna och mixa allt tillsammans grovt.
5. Låt smeten stå i 10 min.
6. Forma till burgare och stek i rikligt med kokosolja.

För veganska burgare:

Byt ut äggen mot chiaägg, 1 chiaägg är lika med 1 msk chiafrö + 3 msk vatten som du blandar och låter stå i 10 min. Använd sedan som vanliga ägg.

Goda tillbehör:

Jag gillar att använda savojkål, rödkål eller vitkål som hamburgerbröd. Som innehåll i burgaren gillar jag picklad rödlök, groddar, rödbetshummus, bladspenat eller grönkål. Det går givetvis att variera precis som man vill!

Vad lägger du helst i din burgare?

Liknande recept:

Näringsrik belugalinsgryta

Växtbaserade kidneybönbiffar med hasselnötter

Svamp- & nötstek som är lätt att variera

Lättlagade växtbaserade bönbiffar

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply