Växtbaserade chokladmuffins
Växtbaserade chokladmuffins fria från gluten och sötning
Recept
Du behöver:
(20-25 st)
15 färska dadlar
4 dl mandelmjöl (eller 2 dl pofiber för nötfritt)
2 dl bovetemjöl
1 dl rå kakao
0,5 dl björksocker
3 msk chiafrön
2 tsk psylliumhusk
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 banan
500 ml kokosmjölk
0,5 dl kokosolja
100 gr mörk choklad, gärna 100%
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna.
3. Mixa dadlarna med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
4. Skala och mosa bananen.
5. Smält kokosoljan på låg temp i en kastrull.
6. Tillsätt alla resterande ingredienser i mjölblandningen och mixa allt till en slät smet.
7. Hacka chokladen och blanda i smeten, spara lite som topping.
8. Häll upp smeten i muffinsformar, toppa med resten av den hackade chokladen.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
10. Ta ut och låt svalna.
Du kanske också gillar
Växtbaserade kidneybönbiffar med hasselnötter
Bönbiffar utan ägg, mjölk och gluten. Näringsrika växtbaserade kidneybiffar med hasselnötter. Lätta och snabba att göra!
Vietnamesiska vårrullar med två goda dippsåser
Här kommer ett fantastiskt recept på vietnamesiska vårrullar och två viktiga dippsåser att doppa rullarna i. Gluten-, mjölk- & sockerfritt!
Laga & äta mat ute i naturen
Äta näringssrik mat utomhus. Här kommer ett maxat inlägg om mat som passar att äta på utflykten och hur vi förebereder matlagning i naturen.
Du kanske också gillar
Krämig växtbaserad saffransgryta
Underbart god gryta med smak av saffran. Väldigt omtyckt av både barn och vuxna!
Antiinflammatorisk soppa
En underbart god och närande soppa med en kryddning som gör gott. Naturlig och helt växtbaserad.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer