Saffransgryta

Krämig växtbaserad saffransgryta

Underbart god gryta med smak av saffran. Väldigt omtyckt av både barn och vuxna!

  ca 25-30 min        6-8 personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds

Detta är en typisk ”Madelenemåltid”, men det har ni säkert redan märkt av vid det här laget. En krämig växtbaserad gryta med smak av saffran. Den går snabbt att göra och riktigt god. Älskar saffran i mat och bakverk! Så gott med olika tillbehör, jag åt tillsammans med en favoritkålsallad gjord på rödkål, grönkål, olivolja, äppelcidervinäger och örtsalt. Men också broccoli, haricots verts och zucchini. Väldigt gott och vackert att toppa med denna sesamblandning (Furikake).

Grytan blev riktigt poppis även hos barnen! Så kul när de är med i köket och lagar (och lite stressigt). Får inte alltid bestämma själv, de smakar av och sen vill de krydda hejvilt!

Saffransgryta

Recept

Du behöver:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Kokosolja att steka i
1 msk riven färsk ingefära
1 gr mald saffran
750 ml kokosmjölk
800 gr kokta vita bönor (eller koka själv)
300 gr blomkål (jag använde fryst)
2 dl röda linser
Örtsalt
Svartpeppar

 

Gör så här:

1. Skala och dela löken.
2. Smält rikligt med kokosolja i en gryta.
3. Lägg ner löken.
4. Skala och pressa ner vitlöken.
5. Stek tills löken mjuknat.
6. Tillsätt ingefära, saffran och kokosmjölk.
7. Skölj bönorna.
8. Lägg i bönorna, blomkål och röda linser, låt puttra på medelvärme.
9. Låt puttra tills blomkålen och linserna mjuknat (ca 10 min).
10. Mixa grytan till önskad konsistens med en stavmixer. Vill du ha en lösare gryta tillsätt vatten eller kokosmjölk.
11. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.

Saffransgryta

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson