Lunch/ Middag/ Recept/ Tillbehör

Vietnamesiska vårrullar med två goda dippsåser

Vietnamesiska vårrullar

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Alltså detta är en av mina favoriträtter! Väldigt gott och det går lätt att variera alla smaker! Har du inte testat vietnamesiska vårrullar så måste du göra det nu! Det som gör dem allra godast är alla tillbehör, speciellt såserna.

Det bästa med dessa är att hela familjen här hemma gillar dem. De blir ibland lite kletigt och en del spill, men vad gör det? En roligare variant på tacos och som dessutom är fri från mjölk, gluten och vitt socker.

Jag har bjudit vänner på denna rätt flera gånger och det är många som blir förvånade hur något så enkelt kan bli så gott!

Bland det viktigaste till denna rätt är såserna och jag har alltid varit en såsälskare. Här kommer mina två favoritsåser jag brukar göra till vårrullarna.

Jordnötssmörssås

Jag kan lova dig att denna sås är bland de godaste jag ätit, kanske då även bör tilläggas att jag älskar jordnötssmör. De har ni säker redan listat ut, men alla ingredienser gifter sig verkligen med varandra. Doppa vårrullarna i såsen och njut!

Du behöver:
2 dl jordnötssmör
2 msk tamarisoja
2 tsk sesamolja
3 msk yaconsirap
1/2 pressad lime
2 msk riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1,5 dl uppvärmt vatten
1/2 dl hackade jordnötter (saltade & rostade)

Gör så här: Mixa eller rör ihop alla ingredienser förutom jordnötterna som du rör i sist. Klart!

Sojasås

Ett annat måste är denna sojasås, det blir pricken över i:et på hela rätten. Alla smaker blir så goda ihop!

1 dl tamarisoja
1 msk yaconsirap
1 tsk chiliflakes

Gör så här: Blanda alla ingredienser – klart!

Grönsaker jag brukar använda

Det går som sagt att variera i all oändlighet. Här kommer en lista över alla grönsaker du kan lägga i:

Avokado
Bladspenat
Chili
Färsk ingefära
Färsk koriander
Groddar
Gurka
Lime
Morötter
Mynta
Paprika
Polkabetor
Rädisor
Rödkål
Salladslök
Selleri
Vitkål
Zucchini
Ärtor
Ärtskott

Förslag på protein: Rostade kikärtor, räkor, fisk & kyckling. Ibland har jag även gjort hummus, men tycker det blir lite överflödigt med tanke på de två såserna ovan.

Jag brukar använda rispapper som man kan köpa i en vanlig matbutik. Gå efter instruktionerna på påsen, det brukar ta lite tid innan man får till tekniken.

Här hittar du massa andra tillbehör till olika maträtter!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply