Växtbaserad lakritskola
Underbart god glutenfri och mjölkfri kola.
Recept
Du behöver:
2 dl kokossocker
210 gr kondenserad kokosmjölk
2 dl kokosgrädde
2 tsk lakritspulver (eller efter smak)
Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull.
2. Rör om då och då och koka upp till 140 grader (eller gör kulprovet). Smaka av med mer lakritspulver.
3. Häll ut kolan i en form klädd med bakplåtspapper.
4. Låt kolan stelna, gärna i kylen och klipp kolan i lagom stora bitar.
5. Klipp bakplåtspapper i lagom stora bitar som du sedan förpackar kolabitarna i.
6. Förvara i en tät burk i kylen.
Du kanske också gillar
Smoothiebowl – Snögubbar till frukost!
Någon mer än vi som längtar efter snö? Det ligger lite snö på marken här hemma men vi hoppas snart kunna göra snögubbar. Medan vi väntar tänkte jag skoja till det lite. De blev kanske inte blev riktigt lika snygga som jag tänkt mig men barnen blev glada. Nedan...
Rocky road utan socker + jordnötssmör
Jösses vilken dag! Tiden går så sjukt snabbt när man har för mycket planerat. Stressen började för en vecka sedan, då upptäckte jag nämligen att alla mina grannar, ja ALLA (kändes som alla), tagit fram sina stjärnor och adventsljusstakar! Är det inte idag man...
Krispiga grönkålschips
Recept på krispiga grönkålschips! Vårt favoritsnacks, passar även dig som äter enligt gröna kuren eller som vill ha ett hälsosamt snacks att äta på kvällen.
Du kanske också gillar
Baka pepparkakshus fritt från gluten, mjölk & vitt socker
Recept på pepparkakshus som är glutenfritt, mjölkfritt och sockerfritt. För dig som vill äta något naturligt fritt från gluten och vitt socker
Laga & äta mat ute i naturen
Äta näringssrik mat utomhus. Här kommer ett maxat inlägg om mat som passar att äta på utflykten och hur vi förebereder matlagning i naturen.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer