Äpplepaj över öppen eld

Rabarber- & jordgubbspaj

Fantastisk god rabarber- & jordgubbspaj. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Nu är det rabarber- & jordgubbssäsong, vad passar då inte bättre än en rabarberpaj med jordgubbar?  Denna bjöd jag min mamma på i söndags, sicken tur att jag skrev upp hur jag gjorde. För den blev såå god!

Varför yaconsirap?

Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Äpplepaj över öppen eld

Recept

Du behöver:

450 gr rabarber
350 gr jordgubbar
2 msk björksocker
15 färska dadlar
3 dl glutenfria havregryn
2 dl mandelmjöl
2 tsk mortlad kardemumma
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 dl kokosolja
Yaconsirap eller annan rinnande sötning (valfritt)

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj, skala och dela rabarberna i bitar.
3. Skölj jordgubbarna och dela i bitar.
4. Lägg i en lagom stor ugnsform.
5. Strö över björksocker.
6. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med havregryn, mandelmjöl, kardemumma, vaniljpulver och salt tills att dadlarna finfördelats.
7. Lägg i kokosolja i blandningen och mixa på nytt till en grov med formbar smuldeg.
8. Strö över smuldegen på rabarberna och jordgubbarna.
9. Ringla över lite yaconsirap.
10. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills den fått fin färg.
Servera med kokosgrädde 

Äpplepaj över öppen eld

Du kanske också gillar

Växtbaserade svarta bönbollar

Växtbaserade svarta bönbollar

Ska jag vara helt ärlig så var jag inte helt säker på att barnen skulle äta dessa bönbollar. De blev väldigt smakrika. Men jag hade fel, de var bollarna de åt upp först. När bollarna nu blev godkända vill jag dela med mig mitt recept till er. Du behöver: 500 gr kokta...

Gröna ärtbiffar

Gröna ärtbiffar

Dessa biffar är veganska och glutenfria, perfekta för mig men även för barnen. Speciellt om man vill att sitt barn ska äta mer grönsaker, dessa biffar är nämligen fullproppade med ärtor och annat gott! De blev söta, goda och jag älskar hur lätta de är att göra 😍 Jag...

Rödkålspizza med ramslökspesto

Rödkålspizza med ramslökspesto

Rödkålspizza med ramslökspesto - två recept som blir till ett 💚Fira in helgen med en enkel pizza, helt utan mjölk och gluten, ja den innehåller faktiskt inget mjöl alls! Konstigt med pizza utan mjöl tänker ni? Tro mig, den är både god och mättande, passar även dig...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson