Rödkålspizza med ramslökspesto – två recept som blir till ett 💚
Fira in helgen med en enkel pizza, helt utan mjölk och gluten, ja den innehåller faktiskt inget mjöl alls! Konstigt med pizza utan mjöl tänker ni? Tro mig, den är både god och mättande, passar även dig (liksom mig) som äter lågkolhydratskost 👏

Rödkålspizza utan mjöl:
400 gr rödkål
5 ägg
1,5 msk fiberhusk
1 msk oregano
1/2 tsk Herbamare örtsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 160 grader. Riv rödkålen eller mixa i en matberedare. Blanda alla ingredienser och smeta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut, smeta och lägg på det du vill ha på pizzan. Jag la på ramslökspesto, aubergine, mixade bönor och grönkål. Sedan stoppade jag in den i ugnen och gräddade ytterligare 10 minuter. Ta ut och ät eller släng på mer som jag, salladslök och granatäpple 😍 Så sjukt lätt och gott!


Ramslökspesto utan nötter:
100 gr ramslök
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl olivolja
2 msk bjäst
1/4 tsk Herbamare örtsalt
1/4 tsk svartpeppar

Gör så här: Mixa solrosfröna fint, lägg sedan i resten av ingredienserna och mixa igen till önskad konsistens. Smaka av med örtsalt och peppar. Klart! Jag tog dubbel sats till pizzan ovan men det räcker säkert med en också ☺️

Åh, nu vill jag veta! Vad ska du äta ikväll? 💚