Rabarber- & jordgubbspaj
Fantastisk god rabarber- & jordgubbspaj. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Nu är det rabarber- & jordgubbssäsong, vad passar då inte bättre än en rabarberpaj med jordgubbar? Denna bjöd jag min mamma på i söndags, sicken tur att jag skrev upp hur jag gjorde. För den blev såå god!
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
450 gr rabarber
350 gr jordgubbar
2 msk björksocker
15 färska dadlar
3 dl glutenfria havregryn
2 dl mandelmjöl
2 tsk mortlad kardemumma
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 dl kokosolja
Yaconsirap eller annan rinnande sötning (valfritt)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj, skala och dela rabarberna i bitar.
3. Skölj jordgubbarna och dela i bitar.
4. Lägg i en lagom stor ugnsform.
5. Strö över björksocker.
6. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med havregryn, mandelmjöl, kardemumma, vaniljpulver och salt tills att dadlarna finfördelats.
7. Lägg i kokosolja i blandningen och mixa på nytt till en grov med formbar smuldeg.
8. Strö över smuldegen på rabarberna och jordgubbarna.
9. Ringla över lite yaconsirap.
10. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills den fått fin färg.
Servera med kokosgrädde
Du kanske också gillar
Antiinflammatorisk brysselkål
Det har verkligen varit härligt med sol idag även om man vistats större delen inomhus på jobbet. Jag tycker det är mysigt denna del av året men jag saknar verkligen ljuset. Någon mer som känner samma? I helgen hade jag besök av mina systrar och då bjöd jag bland annat...
Griljerad blomkål
Byt ut julskinkan och griljera istället ett blomkålshuvud. Griljerad blomkål är supergott och påminner väldigt mycket om originalet på julbordet.
Torsk med spetskål i ugn
Spetskål i ugn är verkligen en hit! De kan man variera hur mycket som helst, och det blir godast i ugnen. De kanske är svårt att tro men detta är även en favorit hos barnen. Kålen blir mjuk och lättuggad precis som när man steker den. Det är väldigt smidigt att...
Du kanske också gillar
Växtbaserade mintpuckar fria från vitt socker
Underbart goda mintkakor doppade i mörk choklad. Återskapade från min barndom.
Rödrosa & gröna växtbaserade våfflor
Underbart frasiga, goda, veganska & glutenfria våfflor. Perfekt till frukost, mellanmål & varför inte till middag?
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer