Veganska våfflor

Färgglada växtbaserade våfflor

Underbart frasiga, goda, veganska & glutenfria våfflor. Perfekt till frukost, mellanmål & varför inte till middag?

  ca 20 min        3-6 personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore, Bagaren och kocken & Cervera

Våffeldagen har firats med färgglada våfflor! Underbart frasiga, goda, glutenfria och växtbaserade våfflor. De rosa är färgade med rödbeta och de gröna med spenat, det funkar även att färga pannkakor på samma sätt om man vill!

Veganska glutenfria våfflor
Veganska glutenfria våfflor

Recept

Du behöver:

70 gr kokosolja, smör eller ghee
7 dl växtbaserad dryck
100 gr spenat (för grön) eller en stor kokt rödbeta (för röd)
5 dl havregryn
1,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
0,5-1 tsk salt

 

Gör så här:

  1. Smält kokosoljan (eller smör/ghee).
  2. Lägg i alla övriga ingredienser i en mixer och mixa slätt.
  3. Häll i smeten i en skål och vispa i den smälta kokosoljan.
  4. Låt stå i kylen i 10 min.
  5. Under tiden värmer du järnet.
  6. Stek våfflorna och lägg de färdiga på ett galler så de håller sig frasiga.

    Serverade med kokosgrädde och chiasylt (röda bär, chiafrö och björksocker).

Ett tips om du inte orkar äta upp alla är att spara i kylen och värma upp i ugnen på ett galler, doftar och smakar precis som nygräddade, dessutom blir de härligt frasiga!

Veganska glutenfria våfflor
Veganska glutenfria våfflor

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson