Middag/ Recept

Griljerad blomkål

griljerad blomkål

Som ni kanske redan förstått så kan man istället för vanlig skinka griljera ett blomkålshuvud istället. Smakar faktiskt, tro det eller ej, lite som skinka. Fast lite bättre för min mage helt enkelt.

Du behöver:
1 stor blomkål
1 dl olivolja eller växtbaserat smör
3 msk flingsalt
10 kryddpepparkorn
5 nejlikor
2 krm vitpeppar

Griljering:
6 msk dijonsenap
2 msk kikärtsspad
1 msk yaconsirap
1,5 dl mandelmjöl

Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Skala av blasten på blomkålen och skölj huvudet väl. Smörj sedan in det i olivolja eller smör. Mortla salt och gryddor och täck över oljan/smöret. Baka den i ugnen i ca 1,5-2 timmar tills den blivit mjuk och fått fin färg. .
Ta ut ur ugnen och blanda ingredienserna till griljeringen förutom mandelmjölet. Smörj försiktigt in blomkålen på nytt. Strö sedan på ett tjockt lager med mandelmjöl och grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min tills mandelmjölet fått fin färg. Servera ljummen och eller kall.

griljerad blomkål
Griljerad blomkål

Blir du sugen att testa? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply