Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Som ni kanske redan förstått så kan man istället för vanlig skinka griljera ett blomkålshuvud istället. Smakar faktiskt, tro det eller ej, lite som skinka. Fast lite bättre för min mage helt enkelt.

Du behöver:
1 stort blomkålshuvud
1 dl olivolja, kokosolja eller ghee
3 msk flingsalt
10 kryddpepparkorn
5 nejlikor
2 krm vitpeppar

Griljering:
6 msk dijonsenap
2 msk kikärtsspad
1 msk yaconsirap
1,5 dl mandelmjöl (pofiber vid allergi)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Skala av blasten på blomkålen och skölj huvudet väl. (Spara blasten och stek, supergott med lite kokosolja och örtsalt).
3. Smörj sedan in huvudet i olivolja eller smör.
4. Mortla salt och kryddor och täck över oljan/smöret.
5. Baka den i ugnen i ca 1,5-2 timmar tills den blivit mjuk och fått fin färg.
6. Ta ut ur ugnen och blanda ingredienserna till griljeringen förutom mandelmjölet.
7. Smörj försiktigt in blomkålen på nytt.
8. Strö sedan på ett tjockt lager med mandelmjöl och grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min tills mandelmjölet fått fin färg.
9. Klar! Servera ljummen och eller kall.

griljerad blomkål
Griljerad blomkål

Blir du sugen att testa? 

Här hittar du tre andra recept som hör julen till:

Antiinflammatorisk brysselkål

Mjölkfri mintchoklad med valnötter

Växtbaserad böngryta med saffran & kanel

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson