Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Jordklok

Jag älskar verkligen mintchoklad och detta är första gången jag äntligen fått tummen ur att skapa ett recept! Det passar perfekt just nu med temat julgodis! Tycker det känns toppen att skapa alternativ som jag själv mår bra av att äta och som inte innehåller socker. Du gör som du vill med nedan, det går att tillsätta valfri sötning. Alla har olika utgångslägen om vad man tycker är gott och vad som är tillräckligt sött.

Jag fick helt andra smaklökar efter att jag kört Gröna kuren, var som en helt ny värld öppnade sig. För några år sedan älskade jag Marabou mjölkchoklad i alla olika varianter (speciellt mint). Men jag har inte ätit en bit sedan snart tre år tillbaka. Äter i stället 90-100% choklad som jag tidigare ratade hårt genom att spotta ut om jag blev bjuden av mamma. Det gick verkligen inte att få ner, nu älskar jag (även våra barn) att äta riktigt mörk choklad. Det går verkligen att vänja av sig och skapa andra smakupplevelser.

Recept på mjölkfri & sockerfri mintchoklad med valnötter

Du behöver:
4 dl valnötter
1 dl raw kakao
100 gr kakaosmör (eller kokosolja)
1 liten nypa salt
4-5 droppar pepparmyntsolja
1 tsk björksocker (valfritt)

Topping: quinoapuffar

Gör så här:
1. Hacka valnötterna i mindre bitar.
2. Smält kakaosmöret.
3. Vispa i kakaon, lite salt, pepparmyntsolja och eventuell sötning.
4. Häll upp i en stor form eller många små.
5. Toppa med quinoapuffar.
6. Förvara i kylen.

Fakta om ren eterisk pepparmyntaolja

Jag använder mig av ren ekologisk pepparmyntsolja som är destillerad ur pepparmyntsblad. Helt naturlig och den är underbar att dofta på. Oljan har en frisk och kylande smak. Man kan använda den i olika sorters godis, mintchokladcreme, desserter, kakor, glass, honung. Oljan ger en frisk och god mintsmak.

Den är koncentrerad och bör användas med måtta. Smaka av allt eftersom så att inte oljan tar över allt för mycket.

Du kan även använda pepparmintsoljan på huden men späd varsamt tillsammans med andra hudvårdsprodukter innan användning. Jag rekommenderar kallpressad jojobaolja. Om du vill använda som after-sun är 5,5% en perfekt del att tillsätta då den är aktiverande och kylande på huden.

Jag använder Crearomes eteriska pepparmyntsolja, du kan köpa den här!

Hoppas ni gillar detta recept. Håll utkik, det kommer fler innan jul.

För att spana in fler goda recept som hör julen till trycker du här.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson