Lunch/ Middag/ Recept

Växtbaserad böngryta med saffran & kanel

Växtbaserad gryta med saffran och kanel

Nu är det verkligen dags att publicera något annat än julgodis. Julen pågår fortfarande men jag är inte redo att släppa den helt. För den som tröttnat på den traditionella julmaten kan denna gryta vara ett alternativ. Supergod!

Du behöver:
500 gr valfria kokta bönor (jag tog 250 gr kikärtor och 250 gr blandade bönor)
500 ml kokosmjölk
400 gr krossade tomater
150 gr finhackad grönkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk veggiebuljong
1 tsk spiskummin0,5 tsk ceylon kanel
0,5 gr saffran
Örtsalt/svartpeppar
Kokosolja att steka i

Gör så här: Hacka löken och stek i kokosolja med pressad vitlök. Häll i resten av ingredienserna men vänta med bönorna och grönkålen. Låt puttra ihop en stund och skölj sedan av bönorna och häll i dem tillsammans med grönkålen. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Klart!

Böngryta med saffran och kanel
Växtbaserad böngryta med saffran och kanel

Nu är dags att äta, lägga barnen och sedan blir det film tillsammans med Alex. Vilken film ska vi se?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply