Spetskål i ugn är verkligen en hit! De kan man variera hur mycket som helst, och det blir godast i ugnen. De kanske är svårt att tro men detta är även en favorit hos barnen. Kålen blir mjuk och lättuggad precis som när man steker den. Det är väldigt smidigt att tillaga med bönor, kikärtor och även fisk. Jag tycker om att göra saker i ugnen, då behöver man inte stå och passa i köket.

Du behöver:
800 gr torsk
1 purjolök
1 röd spetskål (eller vit)

0,5 dl olivolja
0,5 dl tamarisoja
0,5 dl svarta sesamfrön
1 tsk rivet limeskal

Gör så här: Sätt ugnen på 160 grader. Dela torsken, spetskålen och purjolöken och lägg på en ugnsfast plåt. Blanda sedan olivolja, soja och rivet limeskal, häll över det som ligger på plåten. Toppa med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min tills torsken är genomstekt och kålen är mjuk.

Vi serverade tillsammans med den växtbaserade aiolin som jag publicerade i helgen. Mums!

Har du testat kål i ugn?

växtbaserad aioli
Växtbaserad aioli