Nötfri vaniljglass med aprikoskräm
Underbart god glass fri från mjölk & vitt socker
Här kommer ett underbart gott recept på en nötfri vaniljglass med aprikoskräm.
Recept
Du behöver:
Du behöver:
(12 små glassar)
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller liknande)
2 dl solrosfrösmör (se recept längre ned)
3 msk valfri rinnande sötning (jag gillar yaconsirap)
1,5-2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
.
Aprikossås (doppa glassarna i):
15 blötlagda aprikoser
5 blötlagda dadlar
1 dl kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller likande)
.
Doppa i:
2 dl kokossmör eller 200 gr choklad
Recept solrosfrösmör:
(ca 3 dl)
Du behöver:
5 dl solroskärnor
1 nypa salt
Gör så här:
Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, solrosfrösmör, sötning, vaniljpulver och salt.
2. Häll i glassformar och ställ in i frysen.
3. Blötlägg aprikoserna och dadlarna i 4-5 timmar eller i kylen över natten.
4. Mixa aprikoserna, dadlar och kokosgrädde till en slät smet.
5. Doppa de frysta glassarna i aprikossmeten.
6. Frys in igen.
7. Värm upp kokossmör eller choklad.
8. Doppa glassarna.
9. Ät direkt eller frys in till annat tillfälle.
Solrosfrösmör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Sprid ut solroskärnorna på en ugnsplåt och rosta i ca 7 minuter. Kolla att de inte bränns.
3. Ta ut och låt svalna.
4. Mixa solrosfröna med salt i en matberedare. Fastnar smul på kanterna skapa ned med skred, gaffel eller liknande. Fortsätt mixa tills fröna så småningom börjar släppa ifrån sig olja och blir sedan en kräm. Det kan ta upp till 10 minuter. Smaka av med salt.
Förvara i en rengjord glasburk med lock i kylskåpet. Håller cirka 1-2 månader.
Du kanske också gillar
Mjölkfri apelsinpralin fri från vitt socker
Mjölkfri apelsinpralin fri från vitt socker. Recept på sockerfri pralin med smak av apelsin. Passar perfekt på godisbordet till jul.
Växtbaserad cashewfudge med choklad
Växtbaserad cashewfudge fri från vitt socker. En riktig krämig fudge med ett knaprigt chokladlager. Sockerfri, mjölkfri och glutenfri fudge.
Växtbaserad julkola fri från vitt socker
Riktigt god julkola, helt växtbaserad/vegansk och fri från vitt socker. Ett recept på en seg och krämig kola som passar på godisfatet.
Du kanske också gillar
Enkel nyponsoppa
Underbart god nyponsoppa fri från vitt socker
Växtbaserade mandelbiskvier
Härliga veganska mandelbiskvier fria från gluten och vitt socker.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer