Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Jordklok
Att smaksätta choklad är en riktig höjdare, det blir väldigt gott! Gillar du mint i choklad så bör du spana in länken längre ner i detta inlägg.
Du behöver:
100 gr kakaosmör eller kokosolja
1 dl raw kakao
5-7 droppar apelsinolja (efter smak)
2 dl riven kokos, kakaonibs eller finhackade nötter
1 tsk björksocker (valfritt)
Gör så här:
1. Smält kakaosmöret i en kastrull på låg temp.
2. Vispa i kakaon, blanda väl.
3. Lägg i de övriga ingredienserna.
4. Häll i pralinformar eller en form klädd med bakplåtspapper. Här kan du köpa liknande pralinform.
5. Ställ i kylen och plocka fram precis innan servering. Kan även förvaras i frys.
Fakta om ren eterisk apelsinolja
Jag använder mig av ren apelsinolja som utvinns ur skalen från ekologiskt odlade apelsiner genom en sorts rivning och pressning. Det görs ihop med utvinningen av apelsinjuice. Helt naturlig olja och den är underbar att dofta på. Oljan har en frisk och varm citrusdoft som verkar upplyftande på vårt sinne. Man kan använda den i olika sorters godis, chokladcreme, desserter, kakor, glass, honung. Den ger en god apelsinsmak.
Oljan är koncentrerad och bör användas med måtta. Smaka av allt eftersom så att inte oljan tar över allt för mycket. Använd ca 5-10 droppar i recept.
Eterisk apelsinolja passar bra i hudvårdsprodukter. Jag rekommenderar att använda i kallpressad jojobaolja. Används alltid utspädd. Dosering 1-2%. Bör aldrig användas i större mängder på huden, då den kan ha en uttorkande effekt.
Jag använder Crearomes eteriska apelsinolja, du kan köpa den här!
Här hittar du tre andra goda recept som hör julen till:
Växtbaserad julkola fri från vitt socker
Mjölkfri mintchoklad med valnötter
Mjuk pepparkaka fri från gluten, mjölk & vitt socker