Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Bagaren och Kocken

Pratade i veckan om på Instagram att det känns som att tiden går så snabbt just nu. Det var många som kände likadant, att man jobbar och sedan är hemma gör att dagarna flyter ihop och det finns inte så mycket som sticker ut. Samtidigt är det en skön paus från alla måsten som annars brukar finnas kring jul. Vi brukar nästan alltid ha varje helg uppbokad i december och det är så många man brukar träffa. Just nu känner jag ingen stress eller press över det samtidigt som det är skönt att få mer tid hemma med familjen.

Självklart vill vi att det ska återgå till det normala. Att få krama om dem man tycker om och längtar tills vi kan umgås som vanligt! Just nu är det bara att försöka acceptera situationen som den är och göra det bästa av det.
Hoppas ni mår bra och att ingen ni känner är svårt sjuk <3

Recept på mjuk växtbaserad pepparkaka

Något som kan liva upp i mörkret är denna mjuka växtbaserade pepparkaka helt fri från gluten, mjölk och vitt socker. Den är sötad med banan, dadlar och yaconsirap. Den blev riktigt god och barnen gav den 10/10! Tycker absolut att du borde testa.

Du behöver:
4 dl mandelmjöl
2 dl bovetemjöl
12 färska dadlar
1 banan
1-2 msk pepparkakskrydda (efter smak)
2 tsk fiberhusk
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljpulver
1 stor nypa salt
3 msk chiafrön
4 msk yaconsirap
500 ml krämig kokosmjölk (eller denna)
5-6 msk smält kokosolja
+ Kokosolja att smörja form med

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna.
3. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
4. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa vidare till en tjock smet. 5. Smörj en sockerkaksform med kokosolja. Du hittar en likande här.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
7. Låt svalna i formen.
8. Ta ut och garnera med något gott, vi valde att smälta choklad över.

Recept på smält sockerfri choklad

Att göra egen smält choklad är superenkelt! Det krävs minimal ansträngning och blir väldigt gott! Jag använder alltid raw kakao då den inte är rostad och är mildare i smaken, passar perfekt i detta recept.

Du behöver:
100 gr kakaosmör (eller kokosolja)
1 dl raw kakao
+ ev. sötning (rekommenderar yaconsirap)

Gör så här:
1. Smält kakaosmöret på låg temperatur i en kastrull.
2. Vispa i kakaon.
3. Tillsätt eventuell sötning eller annan smaksättning.
4. Använd direkt eller kyl till hård choklad.

Spana in detta recept för att få inspiration på vad du kan göra för smaksättning i din choklad.

Här har du ett exempel på hur min choklad kan se ut.

Hoppas du gillar denna mjuka pepparkaka! Vill du spana in andra saker att baka eller laga i jul kan du trycka här!

Ta hand om er <3