Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Vad vore julen utan en riktig god julkola? Jag var lite osäker på om detta recept skulle fungera och det var verkligen en chansning. Blev glatt överraskad då det gick över förväntan och barnen blev mer än nöjda! De är ju inte vana vid så mycket sött. Men när även sambon säger att de är helt ok och smakar gott då är det ett toppen betyg. Han är min största kritiker. Att han tyckte det var gott beror kanske också på innehållet, för detta är nog det sötaste recept jag någonsin har publicerat!

Jag och söta saker går i grunden inte så bra ihop. Har skrivit det många gånger förut. Mitt förhållande till söta livsmedel är inte fullt så hälsosamt då det lätt kan bli för mycket (det gäller i för sig allt som jag tycker är gott). När det blir det så överbelastar jag min tarm och ja, resultatet av det är inte så roligt. Jag jobbar hela tiden med att vara medveten om varför jag äter och vad som triggar mig. Som person har jag aldrig varit den som tagit en bit choklad och varit nöjd, utan det har slutat med att hela chokladkakan tagit slut. Främst för att det har gett mig en energikick, och blodsockret har pendlat upp och ner väldigt mycket.

Nu när jag främst äter enligt en lågkolhydratskost får jag inga toppar och dalar i blodsockret och mitt humör hålls på en jämn nivå. Jag känner verkligen skillnad. Men! Jag är inte helt strikt, det tror jag är svårt att vara. Har allt stoppat i mig några bitar av denna kola, den var för svårt att motstå! Den är också ett toppenbra alternativ för dig som inte tål för mycket socker, då den påverkar blodsockret minimalt.

Här kan du läsa mer om vad som hjälpte mig att få bukt på mitt sockersug och som hjälpte mig att läka min tarm.

Recept på julkola fri från vitt socker

Här kommer receptet på en riktigt steg och god julkola.

Du behöver:
1 dl björksocker
1 dl yaconsirap
1 dl krämig kokosgrädde

Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull.
2. Rör om då och då och koka upp till 140 grader.
3. Häll ut kolan tunt på ett bakplåtspapper.
4. Låt kolan stelna och kallna lite innan du klipper den i bitar.
5. Klipp bakplåstpapper i lagom stora bitar som du sedan förpackar kolabitarna i.
6. Förvara i en tät burk i kylen.

Här hittar du tre andra recept som hör julen till:

Antiinflammatorisk brysselkål

Rocky road fri från socker

Växtbaserad böngryta med saffran & kanel

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson