Kålsallad med goda bakterier
En god och syrlig sallad som räcker och håller länge.
ca 10 min
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Här kommer en sallad med goda bakterier! Jag älskar att göra sallader som står sig länge i kylen – denna sallad är en perfekt sådan. Dessutom innehåller den goda bakterier som boostar tarmen och immunförsvaret. I en studie som Stanford-forskare nyligen gjort upptäckte dem att fermenterade livsmedel som exempelvis kimchi, syrade grönsaker och kombucha ökade mångfalden av bakterier i tarmen, förbättrade immunsvaret och verkade ha antiinflammatoriska egenskaper.
Den nya forskningen visade att ju mer fermenterade livsmedel människor åt, desto större antal bakteriearter blommade i deras tarmar. Något som överraskade var att bara 5 procent av de nya bakterierna i tarmarna kom från de fermenterade livsmedlen de ätit. Bakterierna uppkom någonstans men de vet inte varifrån, vilket är så spännande!
Recept
Du behöver:
400 gr rödkål
1 st zucchini (400 gr)
2-3 grönkålsblad
1 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 msk oregano
1 tsk örtsalt
2 dl syrad rödkål från @tistelvindab
2 dl kimchi från @tistelvindab
Gör så här:
1. Skölj och dela/hacka rödkål, zucchini och grönkål i lagom stora bitar och lägg i en skål.
2. Blanda i övriga ingredienser.
Du kanske också gillar
Mjölkfri näringsrik pesto
Krämig pesto som är enkel att göra och lätt att variera.
Äpplemos fritt från vitt socker
Recept och video på krämigt naturligt äpplemos.
Krispiga morotsbacon
Ugnsrostade morötter blir till ett tillbehör som liknar vanlig bacon.
Du kanske också gillar
Grönsaker, ätbara blommor & trädgårdsdrömmar
Mina drömmar om en grönskande trädgård, vad jag ska odla i sommar & era tips!
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer