Växtbaserade lussekatter
Växtbaserade lussekatter fria från gluten och vitt socker
Recept
Du behöver:
Recept:
(Ca 20-25 lussekatter)
80 gr kokosolja/smör
1 gr saffran (2 paket)
8 dl havredryck (eller annan växtbaserad dryck)
30 gr jäst
1 dl kokossocker
½ dl björksocker
280 gr glutenfritt havremjöl (eller glutenfria havregryn som du mixar till ett fint mjöl i matberedare eller blender)
260 gr rismjöl
1 dl pulveriserat psylliumhusk
½ tsk salt
Kokosolja/smör till pensling
Russin att stoppa i katterna (valfritt)
Gör så här:
1. Smält kokosolja/smör tillsammans med saffran utan att det kokar upp.
2. Ta undan kastrullen från plattan och tillsätt drycken.
3. Smula ner jästen när vätskan är fingervarm, rör om tills jästen löst upp sig.
4. Blanda i kokos- och björksocker.
5. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
6. Häll i vätskan i mjölblandningen och blanda väl.
7. Låt stå i ca 5-10 min.
8. Ta en klick av degen i taget och rulla ut till långa stavar som du ringlar ihop till lussebullar. Är degen lite klibbig kan du väta händerna med vatten så går det lättare att rulla.
9. Tryck i russin och låt sedan jäsa under duk i ca 60-75 min
10. Pensla med kokosolja/smör och grädda lussekatterna i ugnen på 200 grader i 15-17 min.
Du kanske också gillar
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
Du kanske också gillar
Smoothie med frukt bär och grönt
Smoothie med frukt bär och grönt En krämig och...
Spannmålsfri granola med kolasmak
Spannmålsfri granola med kolasmak Glutenfri och...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer