Våfflor

Växtbaserade chokladmuffins

Växtbaserade chokladmuffins fria från gluten och sötning

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds

Riktigt goda och saftiga! Perfekta att förvara i frysen.

Glutenfria våfflor

Recept

Du behöver:

(20-25 st)
15 färska dadlar
4 dl mandelmjöl (eller 2 dl pofiber för nötfritt)
2 dl bovetemjöl
1 dl rå kakao
0,5 dl björksocker
3 msk chiafrön
2 tsk psylliumhusk
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 banan
500 ml kokosmjölk
0,5 dl kokosolja
100 gr mörk choklad, gärna 100%

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna.
3. Mixa dadlarna med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
4. Skala och mosa bananen.
5. Smält kokosoljan på låg temp i en kastrull.
6. Tillsätt alla resterande ingredienser i mjölblandningen och mixa allt till en slät smet.
7. Hacka chokladen och blanda i smeten, spara lite som topping.
8. Häll upp smeten i muffinsformar, toppa med resten av den hackade chokladen.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
10. Ta ut och låt svalna.

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson