Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds

Jag älskar pesto på pizza! Det blir så saftigt och ger mycket smak. Här kommer två recept! Ett på en smakrik pizzabotten gjord på blomkål och ett annat recept på pesto gjord på ramslök. Peston är toppengod att ha på vilken pizzabotten du vill! Båda recepten är helt fria från mjölk och gluten.

Recept på blomkålspizza

Du behöver:
1 blomkålshuvud (ca 600 gr)
4 ägg
0,5 dl bjäst (näringsjäst)
1 tsk örtsalt
1 msk fiberhusk
0,5 msk basilika

Gör så här:
1. Skölj blomkålen och dela blomkålen i bitar.
2. Mixa den grovt eller riv och blanda tillsammans med de övriga ingredienserna.
3. Smeta ut på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
4. Förgrädda i 200 grader i ca 10 min.
5. Lägg på det du vill toppa pizzan med, se förslag på ramslökspesto nedan.
6. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Klart!

Förslag på topping:
Jag toppade med pesto, smörstekta champinjoner, tomat och efter ugnen strödde jag på mjölksyrad rödkål.

Recept på ramslökspesto med pekannötter

Du behöver:
200 gr ramslök
150 gr grönkål
1 dl olivolja
0,5 dl bjäst (näringsjäst)
1 tsk örtsalt
1 dl pekannötter

Gör så här:
1. Skölj ramslöken och grönkålen väl.
2. Mixa alla ingredienser slätt i en matberedare eller blender.
Klart!

Här hittar du mina favoritmaskiner i köket.

Vad är bjäst?

Jag använder bjäst istället för ost. Smakar nämligen som parmesan. Bjäst eller näringsjäst innehåller massor av vitaminer, framförallt vitamin B1. Det är ett bra tillskott till dem som inte äter kött och för mig som inte tål mjölk.

Liknande recept:

Rödkålspizza med ramslökspesto

Växtbaserad pesto med cashewnötter

Växtbaserad pesto med grönkål

Pesto med morot- & rödbetsblast

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson