Växtbaserad och glutenfri banankaka
Underbart god banankaka.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Denna växtbaserade och glutenfria banankaka ser inte mycket ut för världen, men oj så god den blev! Det var i våras jag bakade denna senast och känner att det börjar bli dags igen
Recept
Du behöver:
5 mogna bananer
0,5 dl chiafrön
1,5 dl vatten
1 dl kokosolja
1 citron
5 dl bovetemjöl
1 dl björksocker
3 dl riven kokos
4 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
2. Skala och mosa bananerna.
3. Blanda chiafrön och vatten, låt stå ca 10-15 min.
4. Smält kokosoljan på låg temp i en kastrull.
5. Skölj och riv av citronskalet från citronen. Det är endast citronskalet som ska användas.
6. Blanda alla torra ingredienser.
7. Blanda allt till en smet härlig smet.
8. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
9. Häll i smeten.
10. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 50 min.
11. Ta ut och låt svalna.
.
Tips! Spara den nakna citronen i kylskåpet till senare, använd i mat eller i dryckesvattnet.
Du kanske också gillar
Mjölkfri chokladkola fri från vitt socker
Mjölkfri och sockerfri julkola med smak av choklad. Recept på chokladkola fri från vitt socker och passar dig som är sockerkänslig.
Mjölkfri apelsinpralin fri från vitt socker
Mjölkfri apelsinpralin fri från vitt socker. Recept på sockerfri pralin med smak av apelsin. Passar perfekt på godisbordet till jul.
Växtbaserad cashewfudge med choklad
Växtbaserad cashewfudge fri från vitt socker. En riktig krämig fudge med ett knaprigt chokladlager. Sockerfri, mjölkfri och glutenfri fudge.
Du kanske också gillar
Lyxig granola fri från spannmål
Underbart gott och knaprigt recept på granola med extra allt!
Äpplemos fritt från vitt socker
Recept och video på krämigt naturligt äpplemos.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer