Växtbaserad gryta med svamp i stormkök
Här kommer ett recept på en växtbaserad gryta med svamp – lagad i stormkö
Recept
Du behöver:
500 gr kokta bönor, linser eller ärtor
500-600 ml kokosgrädde/kokosmjölk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 cm finriven färsk ingefära
Neutral kokosolja att steka i (eller vanlig)
1-2 msk tamarisoja
Torkad svamp (efter smak) jag använde trattkantareller
Svartpeppar (efter smak)
Örtsalt (efter smak)
Äppelcidervinäger (för lite syra, efter smak)
Gör så här:
Skölj bönor, linser eller ärtor väl.
Skala och hacka lök och vitlök.
Värm upp grytan eller stormköken och lägg i kokosoljan.
Stek lök och vitlök mjukt och lägg i de övriga ingredienserna.
Smaka av och tillför extra kryddning om det behövs!
Du kanske också gillar
Vietnamesiska vårrullar med två goda dippsåser
Här kommer ett fantastiskt recept på vietnamesiska vårrullar och två viktiga dippsåser att doppa rullarna i. Gluten-, mjölk- & sockerfritt!
Laga & äta mat ute i naturen
Äta näringssrik mat utomhus. Här kommer ett maxat inlägg om mat som passar att äta på utflykten och hur vi förebereder matlagning i naturen.
Växtbaserad tacokväll + två olika tillbehör
Växtbaserad tacofärs, tomatsalsa och cashewdipp blev alldeles underbara ihop. Fredagsmyset blir tacomys, helt veganskt och fritt från gluten.
Du kanske också gillar
Antiinflammatorisk soppa
En underbart god och närande soppa med en kryddning som gör gott. Naturlig och helt växtbaserad.
Näringsrik burgare
En underbart god mungböneburgare med näringsrika tillbehör. Så underbart god!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer