Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Jösses säger jag bara! Växtbaserad tacofärs, tomatsalsa och cashewdipp blev alldeles underbara ihop, råkade laga tacofärsen tre gånger på en vecka! Den är underbar och ett väldigt bra växtbaserat alternativ till dig som inte kan eller vill äta rött kött.

I detta inlägg får du inspiration till en näringsrik växtbaserad tacokväll fri från mjölk och gluten. Nedan kommer även recept på två underbara såser som passar väldigt bra till den växtbaserade tacofärsen.

Tomatsalsa

Du behöver:
400 gr krossade tomater
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk örtsalt
Svartpeppar
Kokosolja att steka i

Gör så här:
1. Hacka löken och stek den tillsammans med den pressade vitlöken mjuk i en kastrull.
2. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt puttra på medeltemp i några minuter.
Klart!

Tomatsalsa
Smakrik tomatsalsa med gurkmeja

Cashewdipp

Du behöver:
2 dl cashewnötter
(blötlagda 8 timmar)
1 liten pressad vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1/2 dl pressad citron
3 tsk näringsjäst (Bjäst)
1 tsk örtsalt

Gör så här:
Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller matberedare till en slät dipp. Klart!

Cashewdipp
God dippsås god på cashewnötter

Växtbaserad tacofärs

Du behöver:
400 gr kokta svarta bönor
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
2 msk tamarisoja
1 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
Kokosolja att steka i

Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser i en matberedare.
2. Stek ”färsen” i rikligt med kokosolja.
Klar att servera!

Egen tacokrydda:
Du kan även testa att göra en egen tacokrydda fri från socker och tillsatser. Receptet hittar du här!

Vegansk tacos
Växtbaserad tacos med goda tillbehör

Tillbehör

Tips! Använd savoykålsblad som tacobröd och servera ovan med bladspenat, hackad gul lök och andra tillbehör som du tycker om.

Hoppas ni gillar detta inlägg!

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson