Lunch/ Middag/ Recept/ Tillbehör

Växtbaserad tacokväll

Växtbaserad tacos

Jösses säger jag bara! Växtbaserad tacofärs, tomatsalsa och cashewdipp blev alldeles underbara ihop, råkade laga tacofärsen tre gånger på en vecka!

Tomatsalsa:
400 gr krossade tomater
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk oregano
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk örtsalt
Svartpeppar
Kokosolja att steka i

Gör så här: Hacka löken och stek den tillsammans med den pressade vitlöken mjuk i en kastrull. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt puttra på medeltemp i några minuter. Klart!

Tomatsalsa
Smakrik tomatsalsa med gurkmeja

Cashewdipp:
2 dl cashewnötter
(blötlagda 8 timmar)
1 liten pressad vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1/2 dl pressad citron
3 tsk bjäst
1 tsk örtsalt

Gör så här: Mixa alla ingredienser med en stavmixer eller matberedare till en slät dipp. Klart!

Cashewdipp
God dippsås god på cashewnötter

Tacofärs:
400 gr svarta bönor
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
2 msk tamarisoja
1 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
Kokosolja att steka i

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Stek ”färsen” med i kokosolja. Klart att servera!

Vegansk tacos
Växtbaserad tacos med goda tillbehör

Tips! Använd savoykålsblad som tacobröd och servera ovan med bladspenat och hackad gul lök.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    AffiliateLabz
    februari 15, 2020 at 7:44 e m

    Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

  • Leave a Reply