Snabb böngryta över öppen eld
Ett enkelt recept som du lätt kan laga utomhus i både stormkök och kolstålspanna.
Recept
Du behöver:
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
500-750 gr kokta bönor (valfri sort)
1 zucchini
1 dl kokosolja
250 ml kokosmjölk
800 gr krossade tomater
Coconut Aminos/Tamarisoja
Basilika
Örtsalt
Svartpeppar
Gör så här:
HEMMA:
1. Skala och hacka lökarna, lägg i en burk (förslagsvis en matlåda, funkar även med fryspåsar men försöker inte använda plast i onödan).
2. Skala och pressa vitlöken i samma burk.
3. Skölj bönorna väl och lägg i en burk.
4. Skölj och dela zucchinin i bitar.
5. Packa sedan ner resterande ingredienser tillsammans.
UTOMHUS:
6. Förbered en eld eller sätt igång ditt stormkök. Jag lagade över en eld i min kolstålspanna.
7. Lägg kolstålspannan över elden och värm upp kokosoljan.
8. Lägg i den hackade löken och pressad vitlök.
9. Stek mjuk, det går snabbt!
10. Lägg i alla de övriga ingredienserna, värm upp. Rör ofta så att det inte bränner.
11. Smaka av med kryddorna.
Servera med en sallad och strö över näringsjäst – MUMS!
För att göra det så smidigt för dig som möjligt förbered allt du kan hemma innan du ger dig iväg. Speciellt om det är kallt ute, du vill inte behöva ta av dig vantar och börja hacka grönsaker utomhus om du inte behöver.
Du kanske också gillar
Krämig kikärtgryta med grönkål
Här kommer en krämig växtbaserad kikärtsgryta med grönkål som går snabbt och lätt att laga. Passar dig som vill att det ska gå fort i köket.
Svamp- & nötstek som är lätt att variera
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Denna blev riktigt god, det är en variant av denna växtbaserade valnöt- & svampstek. Det härliga är att den går att variera i all oändlighet och smaksätta på olika sätt. Hoppas ni gillar! Du...
Ratatouille med bönor
Smakrik ratatouille med bönor. Gott att äta som en gryta eller ha som tillbehör till den rätt du tycker passar.
Du kanske också gillar
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer