Lunch/ Middag/ Recept

Krämig kikärtgryta med grönkål

kikärtsgryta

Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds

Så här brukar en typisk måltid för mig se ut. Inte så komplicerad alls egentligen, men nödvändig för att magen ska må bra. Ni var några som frågade efter receptet på denna krämiga kikärtsgryta häromdagen på instagram och här kommer det!

Du behöver:
500-600 gr kokta kikärtor (eller koka själv)
1 stor gul lök
Kokosolja att steka i
1 msk gurkmeja
1 msk oregano
0,5 tsk örtsalt
Svartpeppar (grovmalen, efter smak)
3-5 msk tamarisoja
225 gr färsk grönkål
500 ml kokosmjölk
3 msk bjäst (näringsjäst)

Gör så här:
1. Skölj kikärtorna väl.
2. Skala och hacka löken.
3. Stek löken mjuk i kokosolja.
4. Tillsätt gurkmeja, oregano, örtsalt, svartpeppar och tamarisoja, stek ihop en stund.
5. Tillsätt kikärtorna och skölj och hacka grönkålen, rör sedan i dem i blandningen och låt fräsa en stund tills grönkålen mjuknat något.
6. Häll i kokosmjölk och bjäst, låt puttra en stund, sedan är den klar!
Servera med quinoa, durrakorn, grönsaker och annat du tycker är gott.

Liknande recept:

Näringsrik belugalinsgryta

Växtbaserade kidneybönbiffar med hasselnötter

Växtbaserad böngryta med jordnötssmör & grönsaker

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply