Rabarber- & jordgubbspaj
Fantastisk god rabarber- & jordgubbspaj. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Nu är det rabarber- & jordgubbssäsong, vad passar då inte bättre än en rabarberpaj med jordgubbar? Denna bjöd jag min mamma på i söndags, sicken tur att jag skrev upp hur jag gjorde. För den blev såå god!
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
450 gr rabarber
350 gr jordgubbar
2 msk björksocker
15 färska dadlar
3 dl glutenfria havregryn
2 dl mandelmjöl
2 tsk mortlad kardemumma
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 dl kokosolja
Yaconsirap eller annan rinnande sötning (valfritt)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj, skala och dela rabarberna i bitar.
3. Skölj jordgubbarna och dela i bitar.
4. Lägg i en lagom stor ugnsform.
5. Strö över björksocker.
6. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med havregryn, mandelmjöl, kardemumma, vaniljpulver och salt tills att dadlarna finfördelats.
7. Lägg i kokosolja i blandningen och mixa på nytt till en grov med formbar smuldeg.
8. Strö över smuldegen på rabarberna och jordgubbarna.
9. Ringla över lite yaconsirap.
10. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills den fått fin färg.
Servera med kokosgrädde
Du kanske också gillar
Pyttipanna – Wokade grönsaker & bönor
Lite wokade grejer kommer här 👇 Du behöver:1 gul lök300 gr kålrabbi1 morotKokosolja att steka i0,5 msk oregano0,5 tsk ingefäraÖrtsalt/svartpeppar250 gr kokta blandande bönor250 gr kokta kikärtor1 stor näve bladspenatHampafrön att toppa med Gör så här:1. Hacka...
Näringsrika bönbiffar
Av bönor och ärtor gör jag gärna olika typer av grytor. Det är så lätt att bara slänga ihop, men det är också väldigt lätt att mixa bönorna/ärtorna med några andra ingredienser och steka som biffar. Du behöver: 8 dl kokta kidneybönor 2 ägg 1 stor rödlök 1...
Växtbaserad böngryta med saffran & kanel
Antiinflammatorisk växtbaserad böngryta med saffran och kanel. Smakrik gryta som sätter igång smaklökarna på allvar. Laga och njut!
Du kanske också gillar
Växtbaserade gelégodis med smak av jordgubb
Naturliga ingredienser och fria från vitt socker. Lätt & gott att göra!
Chiapudding med havtorn & gurkmeja + mangosmoothie
Syrlig & god dessert eller mellanmål fri från mjölk & vitt socker.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer