Gelegodis

Växtbaserade gelégodis med smak av jordgubb

Naturliga ingredienser och fria från vitt socker. Lätt & gott att göra!

  ca 20 min        16 bitar (beroende på form)

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore.

Tänk att det skulle vara så lätt att göra egna gelégodisar! Ni måste verkligen testa detta, så gott och väldigt uppskattade av barnen. Perfekt godis till påsk!

Gelegodis

Recept

Du behöver:

200 gr jordgubbar (jag använde tinade från frysen)
250 ml kokosgrädde
3 msk björksocker
2 msk jordgubbspulver
1 msk pink papayapulver
¼ tsk vaniljpulver
1 msk agar agar (funkar även med gelatin, ta då 2 msk)

Gör så här:

1. Mixa jordgubbar, kokosgrädde, jordgubbspulver och pink papayapulver i matberedare eller med stavmixer.
2. Sila bort kärnorna över en kastrull.
3. Vispa i björksocker, vaniljpulver och agar agar.
3. Värm upp blandningen på medelhög värme i en kastrull.
4. Låt puttra i ca 2 minuter, vispa under tiden.
5. Häll i smeten i små silikonformar eller i en form klädd med bakplåtspapper.
6. Ställ in i kyl och låt stelna. Minst 2 timmar.
7. Ploppa ur hjärtana ur formarna eller skär små bitar.
Förvara i kylskåp i burk med tätslutande lock. Håller sig i ca 2 veckor.

Gelégodis jordgubb
Gelégodis jordgubb

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson