Nötfri vaniljglass med aprikoskräm
Underbart god glass fri från mjölk & vitt socker
Här kommer ett underbart gott recept på en nötfri vaniljglass med aprikoskräm.
Recept
Du behöver:
Du behöver:
(12 små glassar)
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller liknande)
2 dl solrosfrösmör (se recept längre ned)
3 msk valfri rinnande sötning (jag gillar yaconsirap)
1,5-2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
.
Aprikossås (doppa glassarna i):
15 blötlagda aprikoser
5 blötlagda dadlar
1 dl kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller likande)
.
Doppa i:
2 dl kokossmör eller 200 gr choklad
Recept solrosfrösmör:
(ca 3 dl)
Du behöver:
5 dl solroskärnor
1 nypa salt
Gör så här:
Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, solrosfrösmör, sötning, vaniljpulver och salt.
2. Häll i glassformar och ställ in i frysen.
3. Blötlägg aprikoserna och dadlarna i 4-5 timmar eller i kylen över natten.
4. Mixa aprikoserna, dadlar och kokosgrädde till en slät smet.
5. Doppa de frysta glassarna i aprikossmeten.
6. Frys in igen.
7. Värm upp kokossmör eller choklad.
8. Doppa glassarna.
9. Ät direkt eller frys in till annat tillfälle.
Solrosfrösmör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Sprid ut solroskärnorna på en ugnsplåt och rosta i ca 7 minuter. Kolla att de inte bränns.
3. Ta ut och låt svalna.
4. Mixa solrosfröna med salt i en matberedare. Fastnar smul på kanterna skapa ned med skred, gaffel eller liknande. Fortsätt mixa tills fröna så småningom börjar släppa ifrån sig olja och blir sedan en kräm. Det kan ta upp till 10 minuter. Smaka av med salt.
Förvara i en rengjord glasburk med lock i kylskåpet. Håller cirka 1-2 månader.
Du kanske också gillar
Hallon & jordgubbstårta fri från spannmål, mjölk och vitt socker
För en vecka sedan hade vi låtsaskalas för Tim då vi inte kunde fira honom ordentligt eftersom min farmor var dålig. De var bara jag, Ebba, Tim och min syster. Då slängde jag ihop denna tårta och lite annat smått och gott. Du behöver: 2 dl mandelmjöl 0,5 dl...
Jordgubbsglass på två ingredienser
Tims enda önskemål när han fyllde år 😍 Glassen består av 50% frysta jordgubbar och 50% av frysta gröna bananer som stått en stund i rumpstemp innan vi mixat till en glass. Så sjukt god att äta som den är eller toppa med t ex. cashewnötter, kakaonibs, quinoapuffar,...
Veganska kanelbullar utan spannmål & socker
Recept på veganska kanelbullar fria från gluten och vitt socker. Passar utmärkt att frysa in och ta med till en oplanerad utflykt.
Du kanske också gillar
Sötpotatisglass med vit choklad
Här kommer en spännande och god smakkombination när det gäller glass! Nämligen sötpotatis och banan doppad i egengjord vit choklad!
Mättande och energirik granola
Här kommer en glutenfri granola som är mättande och energirik! Perfekt till mellanmål och att toppa på en näringsrik smoothie bowl.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer