Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore
Nu är den här! Jag lovade er ett recept på en mättande och energirik granola för ett tag sedan! En granola ska innehålla många stora “klumpar” och barnen ska tycka den är god. Denna uppfyller kriterierna.
Du behöver (1 plåt):
5 dl havregryn (gärna glutenfria)
1 dl hackade hasselnötter
1,5 dl solrosfrö
2 dl hackad mandel (eller byt ut hälften till cashewnötter)
2 tsk ceylonkanel
2 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 stor mogen banan
1 dl kallt vatten
1 msk yaconsirap (eller valfri rinnande sötning)
2 dl ekologiska russin
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser.
2. Mosa bananen.
3. Blanda bananen, vatten och sötning tillsammans med de torra ingredienserna.
4. Smeta ut blandningen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda i 25 min, rör om och grädda ytterligare 25 min eller tills granolan blivit helt torr.
6. Lägg i russinen.
7. Förvara torrt i en glasburk med lock.
Brukar du göra egen granola?
Liknande recept:
Veganska & glutenfria pannkakor med smak av choklad